Strijen krijgt dorpsshuttle – 20 maart 2018

nieuw-20-3-2018
Strijen krijgt binnenkort een nieuwe vorm van openbaar vervoer: een elektrische dorpsshuttle. Wie een lift kan gebruiken, hoeft simpelweg te bellen.

De Wielewaal, zoals de shuttle heet, is ook van tevoren te boeken. De dienst is een initiatief van de Vrienden van verpleeg- en verzorgingstehuis De Hoge Weide in Strijen. ,,De Hoge Weide ligt best ver buiten het centrum'', zegt voorzitter Bram de Jong. ,,Bewoners moeten naar afspraken, maar willen niet elke keer een beroep op familie hoeven doen. De shuttle lost dat probleem op.''

Het geel-witte karretje wordt bestuurd door vrijwilligers. ,,We zoeken nog mensen met een rijbewijs die dat willen doen. De hoop is dat we vanaf half april kunnen gaan rijden.''

De shuttle is niet alleen bedoeld voor ouderen. ,,Iedereen kan instappen. Leden van de vereniging en de ouderenbonden reizen gratis. Anderen betalen twee euro per rit.'' De Wielewaal is wel alleen geschikt voor korte stukjes. ,,De accu heeft een beperkt bereik. Strijensas is met 25 minuten rijden al te ver.''