Ook in ’s Gravendeel – okt 2019

Dorpshuttle rijdt volgend jaar ook rond in ‘s-Gravendeel

Na Strijen krijgt ook ‘s-Gravendeel de beschikking over de Wielewaal. De ‘s-Gravendeelse variant van de elektrische auto, die bewoners vervoert voor een boodschap, een rit naar de kapper of de huisarts, moet in het voorjaar van 2020 deel gaan uitmaken van het straatbeeld.

De Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk (SGO) in ‘s-Gravendeel heeft onlangs besloten dat de ‘dorpsshuttle’ er op korte termijn komt. ,,In samenwerking met de ASG, PCOB en Stichting Vrienden van Immanuël hebben we het plan opgevat om zo’n elektrische auto aan te gaan schaffen, omdat daar ook in ons dorp behoefte aan is”, verklaart bestuurslid Leen de Zeeuw van SGO. ,,In Strijen blijkt het initiatief van de haal- en brengservice een succes. Daarom zullen we ook in ‘s-Gravendeel de naam ‘Wielewaal’ gaan hanteren.‘’

Elektrische auto’s

De initiatiefnemers in ‘s-Gravendeel zijn nog druk bezig met het werven van geld voor de aanschaf van de elektrische auto, waarvoor ook in Puttershoek belangstelling is. De Zeeuw: ,,Er is zelfs al sprake van dat de Wielewaal in de toekomst op nog meer plekken in de gemeente Hoeksche Waard zal gaan rijden.”

In ‘s-Gravendeel zal de shuttledienst in eerste instantie alleen op doordeweekse dagen rijden. De Zeeuw: ,,De service is er voor mensen in de kern van ‘s-Gravendeel omdat de auto maar 100 kilometer per dag kan rijden.”