Wielewaal rijdt in ‘s-Gravendeel! – 3 augustus 2020

Vandaag is het eindelijk zover. De dorpsshuttle de Wielewaal rijdt voor het eerste officieel door ’s-Gravendeel als pendeldienst met passagiers.

 

De Wielewaal wordt bestuurd door vrijwilligers en vervoert bewoners in de kern 's-Gravendeel voor een boodschap, dokters-, kappers- of familiebezoek of een ander doel. De Wielewaal rijdt van maandag tot en met vrijdag, tussen negen en vijf uur, en om één uur is er een wisseling van chauffeurs. 

 

Annie Sint-Nicolaas, één van de twintig vrijwilligers, heeft de primeur. Zij heeft als chauffeur de eerste dienstvan vier uur gedraaid. Zij gaat, evenals onze andere chauffeurs, herkenbaar gekleed in een zomertenue: een geel shirt met naamsvermelding. Ook in het najaar en de winter zijn onze chauffeurs herkenbaar gekleed. 

Nu de dorpsshuttle door ’s-Gravendeel rijdt en de eerste passagiers tot hun tevredenheid zijn vervoerd, is de verwachting dat meer mensen enthousiast worden om van deze dienst gebruik te maken. Er hoeft zo geen beroep gedaan te worden op familieleden.

 

De Wielewaal is laagdrempelig. Leden van de ouderenbonden ASG en PCOB en bewoners van het zorgcentrum Immanuel, kunnen gratis gebruikmaken van de Wielewaal. Niet-leden kunnen een strippenkaart aanschaffen voor tien retourritten. Voor nadere informatie verwijzen wij u naar onze rubriek ‘lid worden voor s-Gravendeel’. 

 

De Wielewaal is coronaproof. Er zijn schermen geplaatst tussen de chauffeur en de passagier en tussen de twee zitplaatsen op de achterbank.  Op de achterbank kunnen eventuele medepassagiers plaatsnemen.